Jeroen Mulder

Jeroen Mulder

Jeroen werd geboren in het dorp Emmer-Compascuum, zoals dat heet: onder de rook van Emmen. We schrijven dan het jaar 1970. Het was een zondag, die vijftiende november. Ajax stond op de tweede plaats onder Feijenoord dat die zondag met 1-1 gelijk speelde tegen Sparta. ‘To My Father’s House’ van de Les Humphries Singers stond op één in de Top 40, gevolgd door The Cats en op drie ‘Paranoid’ van Black Sabbath. Nixon was president van de VS. In Emmer-Compascuum was het rustig.

Na een betrekkelijk rustige jeugd, ging hij studeren in Zwolle: journalistiek. Dit vak oefende hij ook een behoorlijke tijd uit bij diverse vakbladen van Reed Business. Bij dat concern kwam hij in aanraking met internet. Jeroen bekwaamde zich in het programmeren van websites en verdiepte zich in de mogelijkheden om content digitaal te ontsluiten. Dat was in 1999, het jaar waarin een ieder die het woord ‘in-ter-net’ foutloos kon spellen aan de slag ging bij een IT-bedrijf van zijn of haar keuze. Jeroen koos voor Origin. Waarom? Omdat Eckart Wintzen toen – en nog steeds – een van zijn helden was.

Jeroen heeft ruim zestien jaar voor het bedrijf – tegenwoordig Atos – gewerkt. Binnen die onderneming heeft hij diverse rollen vervuld. Maar welke rol hij ook had, de technologie stond altijd centraal. Altijd is de centrale vraag: hoe maak je bedrijven beter dankzij technologie? Tegenwoordig houdt Jeroen zich bezig met enterprise architectuur – specifiek voor retail en logistics – en cloudtechnologie. Daarbij is hij een tech-veelvraat. Anything-as-a-Service. Software Defined Datacenter. Big data. Internet of Things. Apps. Gen2020. Uberization. Googleism. De digitale revolutie. Hij publiceert hier regelmatig over. Jeroen is tevens Certified Information Systems Auditor (CISA). Sinds maart 2017 werkt hij als sr. lead architect voor Fujitsu Technology Services.

Naast deze activiteiten is Jeroen ook nog steeds journalist. Hij schrijft natuurlijk over cloud, datacenters en hosting. Dat doet hij exclusief voor ispam.nl. Maar als journalist/tekstschrijver is hij ook verbonden aan Textielbeheer, het vakblad voor de professionele textielreiniging in Nederland. Jeroen bedient als tekstschrijver klanten in uiteenlopende branches: van financiële dienstverleners tot hoveniers. En hij schrijft over muziek: dat is naast technologie zijn grote passie.

Het is allemaal terug te vinden op deze blogsite. Tot slot: Jeroen praat net zo graag als hij schrijft. Hij laat zich graag uitnodigen als gastspreker of -docent.