Jeroen Mulder

Jeroen Mulder

Jeroen werd geboren in het dorp Emmer-Compascuum, zoals dat heet: onder de rook van Emmen. We schrijven dan het jaar 1970. Het was een zondag, die vijftiende november. Ajax stond op de tweede plaats onder Feijenoord dat die zondag met 1-1 gelijk speelde tegen Sparta. ‘To My Father’s House’ van de Les Humphries Singers stond op één in de Top 40, gevolgd door The Cats en op drie ‘Paranoid’ van Black Sabbath. Nixon was president van de VS. In Emmer-Compascuum was het rustig.

Na een betrekkelijk rustige jeugd, ging hij studeren in Zwolle: journalistiek. Dit vak oefende hij ook een behoorlijke tijd uit bij diverse vakbladen van Reed Business. Bij dat concern kwam hij in aanraking met internet. Jeroen bekwaamde zich in het programmeren van websites en verdiepte zich in de mogelijkheden om content digitaal te ontsluiten. Dat was in 1999, het jaar waarin een ieder die het woord ‘in-ter-net’ foutloos kon spellen aan de slag ging bij een IT-bedrijf van zijn of haar keuze. Jeroen koos voor Origin. Waarom? Omdat Eckart Wintzen toen – en nog steeds – een van zijn helden was.

Jeroen heeft ruim zestien jaar voor het bedrijf – tegenwoordig Atos – gewerkt. Binnen die onderneming heeft hij diverse rollen vervuld. Maar welke rol hij ook had, de technologie stond altijd centraal. Altijd is de centrale vraag: hoe maak je bedrijven beter dankzij technologie? Anything-as-a-Service. Software Defined Datacenter. Big data. Internet of Things. AI. DevOps. Uberization. Googleism. De digitale revolutie. Hij publiceert hier regelmatig over. Hij een tech-veelvraat, maar wel altijd onder het motto: technologie is geen doel op zich.

Jeroen is tevens Certified Information Systems Auditor (CISA). Sinds maart 2017 werkt voor Fujitsu Technology Services als executive enterprise architect. Tot slot is hij vanaf mei 2018 voor de PvdA raadslid in zijn woonplaats Emmen en lid van de auditcommissie. Namens de fractie is hij woordvoerder financiën.

Jeroen praat net zo graag als hij schrijft. Hij laat zich graag uitnodigen als gastspreker of -docent.